• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Наша гордість

Наша гордість

Рептюх Ігор

Український лижник, біатлоніст. Майстер спорту України міжнародного класу. З 2015 року заслужений майстер спорту України

/Files/images/DSC_3967.JPG

Біографія

Рептюх Ігор Миколайович народився 18 червня 1994 року в с. Гурбинці Чернігівської області. Ігор — наймолодший у сім'ї, має двоє сестер і брата. У результаті побутової травми втратив усі пальці лівої руки у віці 5 років.

Навчався у Гурбинській загальноосвітній школі з 2000 по 2010 рік.

У змаганнях із легкої атлетики та кросу почав брати участь із 7 класу. Згодом почав займатися спортом професійно у Чернігівському обласному центрі «Інваспорт». Лижними перегонами та біатлоном займається із 2010 року. Того ж року він поступив до училища у Чернігові. Навчався на факультеті фізичного виховання, Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка.

Спортивна карєра

2011 року Ігор увійшов до резерву паралімпійської збірної з лижних гонок і біатлону, а 2012 року — до складу національної збірної команди України.

На Кубку світу 2012 року спортсмен виборов в естафеті «золото» та «срібло». У 2013 на Чемпіонаті світу у м. Солефті (Швеція) він став відкриттям, здобувши 4 медалі: «золото» (біатлон 12,5 км), «срібло» (естафета), дві «бронзи» (лижні перегони 20 км вільним стилем і біатлон-спринт). За 3 місце в загальному заліку Кубків світу з біатлону сезону 2012—2013 років Ігор отримав малий кришталевий глобус, став переможцем і бронзовим призером фіналу Кубку світу 2013 року.

За результатами участі у Кубках світу 2014 році завоював:

  • м. Вуокатті (Фінляндія): три срібних нагороди — біатлон коротка дистанція 7,5 км; лижні перегони, середня дистанція; біатлон гонка переслідування;
  • м. Оберстдорф (Німеччина): «срібло» у лижних перегонах, довга дистанція, вільний стиль 20 км;
  • м. Оберрід (Німеччина): «срібло» (біатлон довга дистанція) та «бронза» (біатлон середня дисанція)

На зимових Паралімпійських іграх 2014 року в Сочі (Росія) завоював срібло в естафетній гонці 4 х 2,5 км.

На Чемпіонаті світу 2015 року із зимових видів спорту (лижні гонки та біатлон) серед спортсменів з вадами зору та ураженням опорно-рухового апарату, що проходив у місті Кейбл (США) Ігор здобув бронзову медаль в лижних перегонах вільним стилем на дистанції 20 км.Загальна кількість здобутків цього Чемпіонату: 5 медалей, золото індивідуальна гонка 15 км (біатлон) та 4 бронзови нагороди.

В сезоні 2016-2017 Ігор став володарем великого кришталевого глобуса в загальному заліку Кубка Світу з лижних перегонів. А в 2017 на Чемпіонаті Світу в Німеччині, Фінстерао, його здобутками стали дві золоті та дві срібні медалі.

3 та 4 лютого 2018 року на прикінцевому Кубкові світу з лижних перегонів та біатлону, що проходив у фінському місті Вуокаті спортсмен виборов «золото» у біатлонному спринті на дистанції 7,5 км та наступного дня - "бронзу" з лижних гонок на дистанції 15 км.

На зимових Паралімпійських іграх 2018 року в Пхьончхані (Китай) завоював:

· бронзу у біатлонній гонці на 7,5 кілометра серед спортсменів стоячи

· золото у лижній гонці вільним стилем на 20 кілометрів (стоячи)

срібло в індивідуальній гонці на 12,5 км стоячи.


Кiлькiсть переглядiв: 1360

Коментарi