День Державного герба України

2024-02-19

/Files/images/IMG_20240219_134752.jpg

19 лютого 2024 року відзначається День Державного герба України — дата, яка вшановує встановлення національного символу.

Здавна Тризуб виступає як символ нескореності та боротьби українського народу за свободу. Цей символ є об'єднувальним елементом для українських патріотів, які віддано захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.

У 1992 році цього дня Верховна Рада України прийняла рішення про затвердження тризуба як Малого герба України, визначивши його як основний елемент Великого Державного герба.

Тризуб — це віддзеркалення історії нашого народу та символ нашої боротьби за суверенітет держави. Кожен патріот та свідомий українець виражає повагу гербу своєї країни, що є одночасно визнанням внеску його предків у будівництво та захист самобутності та незалежності України. День Державного Герба України — це національне українське свято, що символізує боротьбу за незалежність.

Особливо актуальним День державного герба України став зараз, під час війни, коли мільйони українців згуртувалися проти нападників — росіян.

Учні нашої школи не стоять осторонь визначальних для України дат. Класними керівниками закладу були проведені бесіди та виховні години на відповідну тематику:

- виховна година "Герб. Гімн. Прапор моєї Батьківщини" (1, 5 класи - класний керівник Рябенко В.В.);

- виховна година "І ти у ньому бачиш слово "ВОЛЯ" (2, 4 класи - класний керівник Щербина О.М.);

- година спілкування "День державного герба України" (6 клас - класний керівник Конюшенко В.В.);

- година спілкування "Із глибини віків і до сьогодні" (8 клас - класний керівник 8 класу Дяченко Н.І);

- урок гідності "Символ нескореності та боротьби за свободу" (9 клас - класний керівник Сердюк В.І.)

Кiлькiсть переглядiв: 20

Коментарi