• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проведено предметний тиждень біології.

Проведено предметний тиждень біології.

2014-02-14

/Files/images/P2070143.JPG

З 10 по 14 лютого 2014 року у школі відбувся предметний тиждень біології.

Основною метою проведення тижня біології є: виховувати любов до предмету; побачити учнів, у яких інтерес до біології уже сформувався, і привернути увагу тих школярів, які біологію не знають і цікавляться нею мало; розширити знання учнів у різних ділянках цієї науки. Крім того тиждень біології може стати тією спільною справою, що згуртує школярів, допоможе розкрити їх таланти, навчить діяти дружно й організовано, допоможе встановити зв,язки між різними віковими групами.

В рамках цього тижня були проведені такі заходи:

· У понеділок 10 лютого на лінійці було оголошено про відкриття тижня біології, учнів ознайомили з планом проведення тижня, а також з конкурсами і умовами їх проведення. Після уроків було проведено позакласний захід «Ярмарка здоров’я» де учні 5-9 класів подорожували по павільйонах ярмарку, виконували завдання ведучих, дізнавалися про корисні поради щодо зміцнення свого здоров’я. Найкраще впоралися з усіма завданнями учні 9 класу, другими були учні 7 класу, третє місце розділили дві команди учнів 5-6 і 8 класів.

· У вівторок 11 лютого було проведено подорож-змагання «Природа рідного краю» між командами 7-8 класів. Під час гри учні згадали видове різноманіття живих організмів нашої місцевості, складали ребуси про первоцвіти Впродовж гри між командами велася запекла боротьба, і все ж у кінці гри перемогла команда 8 класу.

Також у цей день було проведено інтелектуальний конкурс «Ерудити молодшої школи єднайтеся!» під час якого учні 1-4 класів розгадували кросворди у загадках. За кожну правильну відповідь вони отримували жетони. За підрахунками жетонів найерудованішою ученицею 1-4 класів стала учениця 4 класу Соловей Руслана.

· У середу 12 лютого відбулася фотовиставка «Природа мого села» .

Крім того цього дня було проведено КВК вікторина з природознавства між командами хлопців і дівчат 5-6 класів. Під час гри учні згадали основні поняття з курсу природознавства. Учні добре справилися з домашнім завдання придумати казку на екологічну тематику. Перемогу в даному змаганні отримала команда дівчат.

· У четвер 13 лютого відбулося свято «Зимуючих птахів» для учнів 1-6 класів. Під час свята учні дізналися про різноманіття зимуючих птахів, про їхню поведінку, послухали звуки птахів, розказували вірщі. Найцікавішою для учнів виявилася гра «Синички стрибунці».

Також цього дня було проведено змагання «Пригоди у замку на острові Біо» між учнями 7-11 класів, під час якого учні розгадували головоломки, шаради на біологічну тематику. Перемогу здобула команда учнів 10-11 класу, другою була команда 7 класу, третє місце здобула збірна команда учнів 8-9 класів.

· У п,ятницю 14 лютого відбулася виставка плакатів на тему «Вірусні хвороби і їх профілактика. Найогригінальнішим був пакат учнів 9 класу на тему «Вітрянка».

Крім того відбулася виставка аплакацій, саморобок з різних матеріалів на тему «Природа навколо нас».

Яскравим завершенням тижня біології був вечір на якому учні 9-11 класу грали у «Слабку ланку». У грі взяли участь пять пар гравців.

В ході гри учні використовували свої знання з біології. Перемогу здобула пара у складі Заріцької Анастасії (учениця 10 класу) та Пащенка Владислава (учня 9 класу).

Кiлькiсть переглядiв: 375

Коментарi