• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Пройшов методичний фестиваль «Компетентністний підхід до навчання і виховання школярів»

Пройшов методичний фестиваль «Компетентністний підхід до навчання і виховання школярів»

2014-03-05

/Files/images/P1010382.JPG

З 16.02.2014 р. по 28.02.2014 р. у Гурбинській школі проходив методичний фестиваль «Компетентністний підхід до навчання і виховання школярів»

Були проведені такі методичні заходи:

17.02.2014 р. Засідання ШМК вчителів природничо-математичних дисциплін «Спрямованість дисциплін природничо-математичного циклу на розвиток творчої та компетентної особистості учня». Члени ШМК обговорили питання формування основних компетенцій при викладанні природничо-математичних дисциплін, поділилися досвідом роботи над своїми методичними проблемами.

18.02.2014 р. Педагогічний тренінг для педагогів школи «Професійна

компетентність педагога як одна з умов його успішної професійної діяльності». Тренінг, проведений у довірливій та творчій обстановці, стимулював бажання підвищувати свій професійний рівень, сприяв формуванню комунікативних умінь та навичок методичної діяльності.

19.02.2014р. Засідання ШМК вчителів початкових класів. Учителі

обмінялися досвідом роботи над проблемою «Формування громадянської компетентності школярів на основі педагогічних ідей В.О. Сухомлинського». Члени методичної комісії організували читання та обговорили інсценізації молодшими школярами творів В. О. Сухомлинського, тематичні виставки творчих робіт молодших школярів, присвячені видатному педагогу.

20.02.2014 р. Комунікативний тренінг із класними керівниками

«Сучасний класний керівник: Яким йому бути?». Учасники тренінгу обговорили проблеми, які виникають у роботі сучасного класного керівника, спільно працювали над вирішенням педагогічних ситуацій, розвивали навички групової взаємодії та ефективного спілкування.

25.02.2014 р. Круглий стіл для вчителів суспільних дисциплін «Здобутки і проблеми на шляху формування ключових компетентностей учнів». На засіданні вчителі обмінялися досвідом формування навичок реалізації компетентнісно –орієнтованого підходу до навчально – виховного процесу, проаналізували можливості навчальних предметів суспільних дисциплін щодо формування різних учнівських компетентностей.

26.02.2014 р.- 28.02.2014 р. Педагогічний вернісаж «Компетентний вчитель

компетентний учень». У ході якого були проведені уроки:

- Урок з біології у 7 класі «Різноманітність голонасінних». На уроці учні познайомилися з цікавим світом голонасінних рослин. Підготовлена учителем мультимедійна презентація яскраво доповнювала матеріал, який вивчався на уроці. З метою активізації пізнавальної діяльності учнів, вчителька використала інтерактивні методи.

- Замислитися над глибиною творчості французького поета Ж.Бодена спонукала десятикласників на уроці світової літератури Сердюк В.І. Учні познайомилися з творчістю поета, читали його вірші, спільно з вчителем прагнули пізнати складний світ неореалізму.

- У 2 класі Падалка Р.П. провела урок з читання «Казковий світ. Казка «Лисичка та журавель». На уроці вчителька формувала мовленеві компетентності учнів, вчила оцінювати вчинки казкових героїв, виховувала позитивне ставлення до оточуючих.

- Цікаво та змістовно провела у 1 класі урок читання «Життя та творчість Лесі Українки» Ведмідь Т.П. Першокласники читали та декламували вірш української поетеси, вчилися висловлювати свою думку.

28.02.2014 р. Виставка педагогічних знахідок педагогів школи «Навчаючи –навчаємося»

Кiлькiсть переглядiв: 258

Коментарi