Проведено Тиждень англійської мови

2014-11-19

/Files/images/20141113_140915[1].jpg

Основною метою навчання іноземної мови в середній школі є формування в учнів навичок та умінь користуватися мовою як засобом спілкування. Ключовим тут є принцип комунікативної спрямованості, головна функція якого полягає в створенні умов комунікації, відповідного психологічного клімату, що забезпечується високою позитивною мотивацією учнів, стійким інтересом до оволодіння англійською мовою. А коли навчання активне, то учень постійно знаходиться у стані пошуку. Завдання вчителя іноземної мови-забезпечення максимальної активної діяльності кожного учня. Реалізувати це завдання дозволяє проведення «Тижня англійської мови».
Предметні тижні є ефективною формою позакласної роботи. Вони активізують пізнавальну діяльність учнів, сприяють покращенню засвоєння навчальної програми.

Основною метою проведення тижня англійської мови є: виховувати любов до предмету; розвивати навички аудіювання й діалогічного мовлення, повторити лексичний матеріал, розвивати увагу, навчити працювати в команді й дотримуватись правил гри. Крім того тиждень англійської мови може стати тією спільною справою, що згуртує школярів, допоможе розкрити їх таланти, навчить діяти дружно й організовано, допоможе встановити звязки між різними віковими групами.

Для того щоб реалізувати дану мету у Гурбинській ЗОШ І-ІІІ ст. з 10 листопада по 14 листопада 2014 року було проведено тиждень англійської мови. В рамках цього тижня були проведені такі заходи:

· У понеділок 10 листопада на лінійці було оголошено про відкриття тижня англійської мови, учнів ознайомили з планом проведення тижня, а також з конкурсами і умовами їх проведення. Після уроків було проведено позакласний захід «Poem Day-At the Zoo» де учні 1-4 класів декламували вірші про тварин, відгадували загадки по темі «Тварини»,повторили лексику з теми, розгадали кросворд, розучили новий вірш. Заходи були спрямовані на розвиток навичок уваги, аудіювання, монологічного мовлення. Діти приймали активну участь у відгадуванні загадок та кросворду.

· У вівторок 11 листопада була проведена вікторина “Do you know Great Britain?” для старшокласників. Вікторина сприяла пізнавальній зацікавленості учнів до предмету англійська мова та краєзнавчому матеріалу країни, мова якої вивчається.

· У середу 12 листопада відбувся конкурс учнівських проектів за темами, що вивчалися .Робота над проектами допомогла розкрити творчі здібності учнів, вдосконалити навички писемного мовлення, сприяла естетичному вихованню, виховувала творче мислення учнів, цікавість до вивчення предмету. Учні прийняли активну участь і розкрили свій творчий потенціал.

· У четвер 13 листопада відбулося свято «English Party» для учнів 1-11 класів. Під час свята учні проявили творчу активність у проведенні свята. Зокрема учні 7-8 класів інсценували дві казки, старшокласники розучили пісні на англійській мові, а молодші школярі розповідали вірші. У розважальній програмі змагалися дві команди: команда дівчат та хлопців. Учні активно та із задоволенням приймали участь у конкурсних завданнях і виявили добрі знання англійської мови. Під час виконання завдань, учні повторили алфавіт, лексичний та граматичний матеріал.

· У п’ятницю 14 листопада відбулася виставка-конкурс шкільних учнівських стінгазет на англійській мові. Виконання цього завдання спонукає розвитку навичок читання та письма, зацікавленості у розширенні своїх знань, виховує інтерес до самостійного пошуку потрібної інформації, естетичний смак і загальну культуру учнів.

Кiлькiсть переглядiв: 395

Коментарi