• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В школі відзначили День української писемності та мови

В школі відзначили День української писемності та мови

2020-11-09

/Files/images/IMG_20201109_090619[1].jpg

9 листопада - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

Традиційно у Гурбинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулися заходи, присвячені Дню української писемності та мови.

На першому уроці учні 9 – 11 класів та педагогічні працівники демонстрували рівень знань української мови долучившись до написання ХХ ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності "Виклики книжкової ери".

Для учнів 5-6 класів проведено пізнавально-розважальну гру «У слові народу - золото правди» ( учитель укр. мови та літ. Гончаренко Л.І.). На початку гри вона познайомила присутніх з історією української писемності та мови.

У грі брали участь дві збірні команди 5-6 класів команда «Українці» та команда «Щасливчики» . Учасники команд гідно змагались у різноманітних конкурсах на знання української мови («Вгадай казкового героя», «Далі, далі», «Підбери епітети», «Що це?», та ін.), були активними, чемними, красномовними, зарекомендували себе як культурна молодь, яка усвідомлює велике значення мови в житті народу. За підсумками членів журі перемогу у змаганні здобула команда "Українці". Команди нагородили грамотами за участь у заході.

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

/Files/images/IMG_20201109_121737[1].jpg
Кiлькiсть переглядiв: 179

Коментарi